Referat: IK Oden - Syrianska IF Kerburan

Träningsmatch på Iver Arena som var klart spelbar trots blötsnön som kom på morgonen.
Vi hade med två provspelare, Jordan och Azeez.
Vi öppnade oväntat starkt mot ett ungt Syrianska som kom trea i fyran förra säsongen.
Redan efter 18 minuter fick vi en straffspark när Eddie fälldes på väg igenom.
Josue var kylig och väntade ut målvakten rörelse innan han rullade in bollen i högra hörnet.
Det blev inga fler mål i första halvlek, trots att vi hade flera bra chanser. Men även Syrianska hade två riktigt fina lägen som Linus räddade med benparader.
Händelser 1:a halvlek
6' Leo tar ner en djupledsboll på hjögerkanten, driver ner på kortlinjen och spelar snett inåt bakåt till Jocke Sjöberg som skjuter förbi målvakten men en back slänger sig och täcker ut bollen på mållinjen till hörna
18' 1-0 Oden genom Josue på strafspark
20' Gult kort på Josue för fällning bakifrån
25' Vi slår en riktig indianpassning i uppspelsfasen vilket leder till friläge för Syrianska, Linus går då ut och gör en fantastisk benparad, annars mål där!
28' Bra anfall på högerkanten som avslutas med at Erik spelar fram Josue som får på ett bra skott med vänstern tätt utanför
33' Upprullning från vår vänsterkant där Josue får bollen utanför straffområdet, sular bollen bakåt till Jocke som får på ett hårt skott som målvakten tippar till hörna
40' Farlig frispark av Keyse som får bra dyk på bollen men den landar på nättaket
43' Bra anfall av Syrianska som hittar fram till ett friläge och återigen går Linus ut och räddar skottet med en benparad!

Vi gjorde många byten i andra halvlek eftersom vi hade 6 utespelare + Anton H på bänken.
Trots detta så fortsatte vi att dominera matchen. Azeez var ytterst nära att sätta 2-0 i inledningen men Syrianskas målvakt gjorde även han en benparad och räddade skottet. Istället kvitterade Syrianska mot spelets logik. Nr 10 vann tillbaka bollen i kamp med tre Oden-spelare och placerade bollen i högra krysset, helt otagbart för Anton!
Men vi fortsatte att skapa chanser och hade bättre lägen än i första halvlek, tyvärr fortsatte trenden från förra säsongen att vi inte är rejäla i avsluten. Istället kom 2-1 lite slumpmässigt när Floda slog en inåtskruvad hörna som touchade någon och sedan landade på Eddies fot när han nästan stod på mållinjen vid bortre stolpen, ett enkelt mål!
Sista halvtimmen kom vi igång ordentligt och skapade en mängd chanser men Syrianskas målvakt var oerhört duktig och höll dem kvar i mathen. Dock var han chanslös när Erik hittade en fristående Hampus som bredsidade in 3-1 med 10 minuter kvar. Det hade kunnat bli ytterligare något mål men ändå en bra insats av laget med tanke på att många inte har tränat så mycket i november och december.
Händelser i andra halvlek:
4' Friläge för Azeez, hårt skott som målvakten räddar med en benparad
5' 1-1 Syrianska genom nr 10 skott i krysset
7' Erik spelar fram Eddie som försöker plavera skottet i bortre hörnet men målvakten gör en bra enhandsräddning
10' Hampus chjippar bollen över backlinjhen till Erik som skjuter men målvakten gör en ny bra räddning
13' 2-1 Oden genom Eddie (assist Peter F) på hörna
16' Eddie kommer fri med målvakten, försöker lobba men lyckas inte lura målisen som hoppar och räddar ganska enkelt
24' Kontring av Oden där Erik spelar fram Hampus som skjuter utanför i mycket bra läge
25' Kontring av Oden där Oscar hittar Erik på kanen som spelar i sidled till Azeez som skjuter mot det tomma vänstra hörnet men målvakten slänger sig och gör en fantomräddning!
35' 3-1 Oden genom Hampus (assist Erik)
44' Calvin slår en perfekt crosspassning till Jordan som kommer löpande på högerkanten, han spelar in till Eddie som tar sig förbi målvakten men prickar stolpen när han ska rulla in bollen i tomt mål

Matchens Lirare: Många var mycket bra idag och visar att de vill vara med och ta en plats i startelvan.
Oscar får utnämningen eftersom han visade en oerhörd stabilitet i backlinjen vilket la grunden till vårt försvarsspel som i stort sett var prickfritt idag.